Sandhills Road House

Drawing inspiration from the idea of two sheds linked by stretched tarpaulin, the house consists of two habitable areas joined by an expansive floating pavilion.

Wide expanses of sliding glass doors and adjustable blinds allow the pavilion to respond to different environmental conditions while providing the location for eating, dining and relaxing within the natural surround of the properties.

The two solid forms are clad in band sawn ply sheets and permeable metal screens , one providing a platform for the solar energy array whilst a roof deck on the other gives outlook and sea views.

The house offers a private retreat while allowing an occupation that embraces the surrounding landscape and context.

Project Details:

The internal floor area is approximately 260m2 and construction was completed in mid-2008. Fearon Hay’s project team was led by Chris Wood & Christopher Smaill. Tim Hay and Jeff Fearon are the design architects. Photography is by Patrick Reynolds.