Private Office

The fit out for a private office in a newly built shell in Auckland’s Victoria Precinct was an opportunity to create a relaxed environment that removed the formality and conventional nature inherent to most office interiors.

The rejection of closed cells and clear divisions between front of house and private offices meant notions of rhythm and transition could be explored without sacrificing the functionality and order of these spaces.

Natural materials were chosen, such as concrete steel and timber, complimented by custom crafted furniture to create an artisinal and warm environment, deconstructing traditional perceptions of office space.

Project Details:

The internal floor area is approximately 100m2 and the project was completed in the middle of 2009. Fearon Hay’s project team was led by Robin Gieselhardt. Tim Hay and Jeff Fearon are the design architects. Interiors are a collaboration with Penny Hay. Photography is by Clinton Weaver.

Recognition: Winner of a New Zealand Interior Architecture Award (NZIA Awards 2010)