Faraday Street Studio

Creation of Fearon Hay’s studio was undertaken as part of the reoccupation of 1940s warehouses amongst the wool stores of St Georges Bay Road.

This is an open plan workspace with workstations and a communal pin-up surface. The space is a gabled loft strongly defined by the original timber frames.

Materials are drawn from, or selected to emphasise, the palette of the original building. A powder floated, poured concrete floor is a pale underlay for the darkened rough sawn timbers of the original frames and the stained rough-sawn sarking added as part of this project.

The intention for this project can be summarised as the creation of a workplace that has the sense of a loft apartment – one that can feel social, allowing interaction between all members of the practice, and its clients, while providing a highly functional vessel for the development and delivery of the work.

Project Description:

The internal floor area is approximately 450m2 and construction was completed at the beginning of 2016. Fearon Hay’s project team was led by Matt Roberts & Piers Kay. Tim Hay and Jeff Fearon are the Design Architects. Photography is by Michelle Weir.

Recognition:
Winner of an NZIA Architecture Award (NZIA National Awards 2017) Winner of a Designer’s Institute Gold Award (Best Awards 2016)