Clooney

Clooney is a fine-dining offering within a1960s warehouse building in central Auckland. The shell with its loading docks, service light-wells and five metre high ceiling needed little modification. In the main dining area, cylinders of fine woven black strands create spaces within the industrial volume and providing a fine vertical layering throughout the space. These cylindrical forms are continued in the Fearon Hay designed freestanding booth seating, upholstered in tan leather to warm the concrete of the structure. Custom light-fixtures are also designed by Fearon Hay and hand blown by New Zealand glass artist Katie Brown.

Project details: Internal floor area 500m2. Clooney opened its doors in 2006. Fearon Hay’s project team was led by Maggie Carroll. Tim Hay and Jeff Fearon are the design architects. Interiors are by Fearon hay with bespoke blown glass artworks by Katie Brown. Photography is by Patrick Reynolds.

Recognition: Winner of a New Zealand Architectural Award (NZIA Awards 2008) Winner of a Designers Institute Gold award (Best Awards 2007)